Menció especial "Vicent Ferrer Romero"

"La casa sota el temps" d'Isaías Herrero Florensa

 

MENCIÓ ESPECIAL "VICENT FERRER" per a la millor obra digital en llengua catalana (dotat amb 1.000 €) per a Isaías Herrero Florensa (Catalunya) amb l'obra La casa sota el temps.

 

 

La casa sota el temps, d’Isaías Herrero Florensa (premi “Vicent Ferrer” a la millor obra en llengua catalana, dotat amb 1.000 €) és una indagació sobre les possibilitats narratives que ofereix la informàtica i l’ordinador, gràcies a un excel·lent treball de programació i d’aplicació dels recursos informàtics (visuals, sonors i textuals). L’obra insta a una lectura en clau literària de les indicacions de navegació, és a dir, que és la paraula literària (i la nostra capacitat d’interpretació), la que ens guia envers un complex univers conceptual que ens apropa als jocs informàtics, però que –també– va molt més enllà. Com ens explica Isaías Herrero: “Enigmes, jocs de paraules, poesia i prosa digital, imatge i so a la disposició d’un univers virtual que pel sol fet d’estar concebut, existeix”.

La casa sota el temps és un exercici que pretén la immersió de l’usuari en un espai virtual, dissenyat i programat per proporcionar una experiència que fa ús de les possibilitats d’interacció aplicades a la narrativa convencional. Conduït per un fil narratiu, en el que el lector és el protagonista i actor principal d’un viatge en el que diferents media es combinen per proporcionar a l’usuari la llibertat per explorar i a la vegada construir l'univers que es proposa. Un clar exemple de l’altíssima qualitat assolida pels creadors de literatura digital en llengua catalana en aquests darrers anys.

Isaías Herrero Florensa

Isaías Herrero Florensa, dissenyador web freelance, programador informàtic i gran coneixedor de les potencialitats creatives de l’ordinador i la xarxa, és el millor exponent de la nova generació d’escriptors de literatura digital. És membre d’Eleven-Kosmos, aliança de meta-artistes. Va ser guanyador del 2n Premi Internacional de Narrativa Digital Ciutat de Vinarós amb l’obra 21 días.

Amb el suport de: