MÀSTER EN LITERATURA EN L'ERA DIGITAL UB/GRUP 62.
Alguns estudiants que cursen o han cursat el Màster en Literatura en l'era digital UB/Grup 62 opinen sobre l'experiència.

Laura Borràs Castanyer (UB), Raffaele Pinto (UB), Carles Lindín (Hermeneia) i Carles Prado-Fonts (UOC) imparteixen el curs "Els nobels de la literatura i el cànon" en el marc de la Universitat d'Estiu Ramon Llull.

La nòmina dels Premis Nobel de Literatura conforma un cànon universal i multilingüístic certament particular. Després de la polèmica que en els darrers anys ha generat la idea mateixa de cànon a partir d’obres com la de Harold Bloom, El cànon occidental, resulta interessant repensar la idea de cànon i rellegir i considerar algunes de les tradicions lingüístiques “nacionals” a partir del reconeixement internacional que ha significat la concessió del premi Nobel. Parlarem, doncs, de presències i d’absències, de cànons i contracànons i també reflexionarem sobre els motius que han mogut els jurats a atorgar aquest reconeixement i el paper que els reconeguts juguen dins les seves pròpies tradicions. Llegir i rellegir autors i obres, i pensar i repensar les nocions de “cànon nacional” i “internacional” són les receptes bàsiques d’aquesta proposta que arriba cuinada de la mà d’especialistes en la matèria.

Dies: 6 i 8 de juliol, de 10-14 h i de 16-20 h.

Share

Amb el suport de: