4rt Premi "Narrativa Digital" CIUTAT DE VINARÒS

 

THE BOMAR GENE de Jason Nelson

NARRATIVA DIGITAL (dotat amb 2.500 ) per Jason Nelson (Austràlia) amb l'obra "The Bomar Gene".

Biografia

Jason Nelson va nàixer a Oklahoma, als Estats Units, on va estudiar “Geografia Cultural” a la University of Oklahoma i “Poesia” a la Bowling Green State University, tot especialitzant-se en els formats multimèdia. Des de fa uns anys treballa com a professor a la “New Media Faculty” de la Griffith University de Queensland, Austràlia; on dirigeix un programa interdisciplinari de creació artística.

Nelson s’havia criat com a poeta a Oklahoma, però de seguida va trobar que l’atracció dels bits electrònics el portaven massa lluny per quedar-se amarrat a la literatura impresa. Els seus projectes inclouen les revistes literàries hipermèdia Hyperrhiz i Secret Technology. Les seues obres han aparegut en diverses revistes, impreses i on-line, com per exemple, Beehive (Brown University), Boomerang (Gran Bretanya), Epímone (Catalunya), 3rdbed (Nova York), Nowculture, Blue Moon Review, entre d’altes. També cal esmentar que la seua obra ha estat exposada en galeries d’art d’arreu del món.

Jason Nelson ha estat guanyador del 1r Premi “Ciutat de Vinaròs” de Literatura Digital en la modalitat de poesia amb una sèrie de composicions poètiques "Five Poems" que utilitzen el programari “Flash” com a base del seu treball artístic. Nelson s’autodefineix com un poeta visual i com un artista digital que busca una nova manera d’organitzar un poema hipermedia, a través de les imatges però també a través de les veus i dels sons. La música, en ocasions, ha d’ajudar el lector a triar el seu itinerari de lectura, l’ordre amb què vol llegir els poemes. És Nelson un poeta que veu limitacions en la paraula escrita, i que tracta d’incorporar sons i elements visuals per a recrear experiències lectores en tota la seua totalitat.

Amb el suport de: