MÀSTER EN LITERATURA EN L'ERA DIGITAL UB/GRUP 62.
Quelques étudiants qui fréquentent ou ont complété le Màster en Literatura en l'Era Digital UB/Grup 62 pensent à l'expérience.

alt

"Let us love words, read them, reread them. Because, in the end, they are what keep us grounded and allow us to grow at the same time. They save us!" excerpt from the Laura Borràs paper on Sant Jordi available here.
Illustration: screen shot from Andeas Müller's For All Seasons


Share

alt

El darrer treball d'investigació creativa de Rui Torres és una devoració plagiotròpica de la publicitat a Portugal. Apropiant-se i recombinant els estàndards dels bànners publicitaris publicats als webs, Rui Torres i el seu col·laborador habitual, el programador Nuno F. Ferreira, han creat "PoemAds":

http://telepoesis.net/poemads/

Cal clicar en l'enllaç ""iniciar ida ao hipermercado dos poemads" per començar. El poema central ha estat programat a partir de la conjugació de diversos eslògans amb anuncis generatius fets a partir de la publicitat de Millenium BCP, Fiat Panda, Iogurtes Adagio i Coca-cola. Han estat utilitzats en l'elaboració d'aquesta obra programada amb Flash/Actionscript, Notepad++ i PHP/perl, més de 10.000 anuncis publicitaris en llengua portuguesa.
El Corpus publicitari que Rui Torres utilitza com a "humus" per a la seva obra és el següent:


Llegir més...

Share

alt

Digitalització del poema 'El que s'ha de dir' de Günter Grass.

Dg[What Must Be Said]

Isaías Herrero, escriptor digital, membre d'Hermeneia i Director de l'Hermeneia Lab, vincula el poema de Grass a imatges de Flickr amb etiquetes creades pels usuaris a partir de les paraules del poema. El resultat és, certament, impactant. No es pot negar la complexitat i espinositat de la qüestió. Per això resulta sorprenent assistir a la lectura del compromès i arriscat poema de Grass, combinat amb imatges que, aleatòriament, van sorgint de Flickr a partir de les etiquetes que nosaltres mateixos hem anat creant, com a societat en aquest acte de posar nom, d'etiquetar. És una mena d'exercici d'il·lustració col·lectiva i aleatòria d'un poema individual que parla de col·lectius, que parla de la pau al món. Un exercici en què l'atzar torna a fer de les seves...


Share

alt

Es publica el volum "Ciberliteratura y Comparatismo" (el resum de les comunicacions es pot consultar aquí; amb articles de membres d'Hermeneia, per ordre:

  • "La literatura digital bajo el estigma de la comparación", al volum editat per Rafael Alemany i Francisco Chico Rico (eds.) "Ciberliteratura y comparatismo", Universitat d'Alacant, 2012. Dra. Laura Borràs.
  • "Dena Larsen: comparant dues obres de poesia digital", Oreto Domènech Masià.
  • "I'm simply Saying" de Deena Larsen. A la recerca d'una traducció de poesia digital", Oreto Domènech & Sandra Hurtado & Berta Rubio.
  • "Alicia a través de la pantalla: estudio de la lectura literaria en el siglo XXI. Presentación de modelos de experimentación y resultados", Maria Goicoechea & Pilar Garcia Carcedo.
  • "El videolit. Una eina educativa al servei de la literatura comparada", Sandra Hurtado.
  • "¿Es la ciberliteratura un arte de la cibercultura? Deseos, derrames y cacofonías como parámetros para un ejercicio comparatista fundamental", Jaime Alejandro Rodrguez.
  • "Literatura digital: una altra literatura es possible", Berta Rubio Faus.
  • "Golpe de gracia": más allá de la trama, Perla Sassn-Henry.
  • i amb la presència també d'estudiants del Màster en Literatura en l'Era Digital com "Aproximación a "Fitting the pattern" de Christine Wilks", Yolanda de Gregorio Robledo.

Share

Avec la collaboration de: