Menció especial "Vicent Ferrer Romero"

Retorn a la Comallega d'Anton Ferret Baig

 

MENCIÓ ESPECIAL "VICENT FERRER" per a la millor obra digital en llengua catalana (dotat amb 1.000 €) per a Anton Ferret Baig (Catalunya) amb l'obra
Retorn a la Comallega.

 

 

En aquesta obra el que resulta més destacable és la sistematització en una única peça del que podem anomenar una autèntica “ecologia de mitjans digitals”. En efecte, es produeix una combinació de l’ús del xat, amb els missatges sms, amb Internet en el doble registre de les pàgines webs de difusió més clàssica –la construcció d’una suposada web turística d’un llogarret de platja– i també l’aspecte suplantador de la xarxa, d’usurpació de la “identitat” –en aquest cas el que s’imposta és l’aspecte–- de webs prestigioses com la de l’Institut Tecnològic de Massachussets –MIT– o l’aplicació de Google, Google Maps (en una mena de constatació de que el que no existeix a la xarxa no existeix realment), i fins i tot l’ús de les més clàssiques de les modernes formes d’escriptura com és el cal·ligrama. Tot plegat amb unes bones dosis d’humor i d’ironia a l’hora d’explicar una història.
Així mateix, el jurat va destacar la crítica que es fa als discursos polítics on amb un conjunt de frases fetes es poden cobrir els objectius de la retòrica política. L’exercici de deconstrucció al qual es sotmet l’oratòria d’un polític i la distribució de les diverses parts constitutives del discurs en els lòbuls cerebrals provoquen un efecte no per còmic menys colpidor.

 

Amb el suport de: